Нападателят на Челси Диего Коста е отхвърлил предложение да продължи кариерата си от следващия сезон в Ювентус, съобщават британските издания. Това още повече увеличава информациите, че испанският нападател е взел решение да заиграе в китайското първенство, откъдето към него има много сериозен интерес от страна на Тянджин.

На „Стамфорд Бридж“ вече планират бъдещето си без Коста, а Антонио Конте е готов да се раздели с нападателя и вече има набелязани негови заместници.

Ювентус проявява много сериозен интерес към Коста, който бе гласен за заместник на Марио Манджукич.

Статистиката ясно показва, че през новата година стрелецът се намира в трагична форма и е реализирал само 3 попадения за настоящата 2017 година.

Формата му драстично спадна, след като китайският Тянджин му предложи зашеметяваща заплата през зимата, но в крайна сметка Роман Абрамович категорично отказа да го продаде. През това време обаче той се намираше в чудесна форма, но в момента е бледо копие на футболиста, който нижеше гол след гол преди да настъпи новата година.

Заплата от над половин милион на седмица изпраща Коста в Китай

Тянджин все още има интерес към стрелеца, а освен това той е трансферна цел и на бившия му клуб Атлетико Мадрид. Лондончани пък едва ли биха отхвърлили добро предложение за него през лятото.

Диего Коста се врече в любов на Челси

Коста: Исках да играя в Челси заради Моуриньо