Генералният директор на Дженоа Джорджо Перинети потвърди, че в момента се водя преговори с Ювентус относно продажбата на Матия Перин. В тази връзка „грифоните” заявиха с радост биха приели халфа на „бианконерите” Стефано Стураро като част от евентуалната сделка.

В Торино искат експресно да намерят заместник на оттеглилия се Джанлуиджи Буфон, чиято кариера или ще продължи зад граница, или ще приключи окончателно. 25-годишният Перин в течение на години беше сочен за естествения наследник на Буфон поне що се отнася до националния отбор. Сега Джанлуиджи Донарума е в центъра на всеобщото внимание, което обаче не прави Перин по-слаб вратар.

Соченият за наследник на Буфон: Ако има как, подписвам с Юве

„Ювентус вече показа ясно, че се интересува от него”, коментира Перинети. „Все още има да се извърви, имаме време, в което да преговаряме. Трябва първо да уточним ситуацията около телевизионните права, които касаят всеки клуб от Серия А.”

„Обещахме си, че отново ще говорим възможно най-скоро, защото те направиха първата стъпка, а отношенията помежду ни са отлични.”

„Колкото до Стураро, той е играч, който доказа своята стойност до такава степен, че треньорът Масимилиано Алегри отказа да го пусне миналия сезон. Ако Ювентус ни го предложи, лично аз бих приел с радост, но нека не изпреварваме ситуацията”, допълни шефът в Дженоа.