Нападателят Гонсало Игуаин е силно разгневен от опитите на Ювентус да форсира негова продажба в друг тим. Торинци оцениха нападателя си на 60 милиона евро, а със сигурност за него има постъпила поне една оферта на същата стойност.

30-годишният аржентинец изгори доста мостове, за да премине от Наполи при „бианконерите” през лятото на 2016-а година срещу 90 милиона евро. Така той стана най-скъпата покупка в историята не само на торинци, но и на италианския футбол.

Само преди дни Ювентус отново счупи рекорда, плащайки по неофициални данни 112 милиона евро за Кристиано Роналдо. Клубът обаче се зае със задачата бързо да избие голяма част от солидния харч, а това най-лесно ще стане с продажба на играчи.

Предвид своите 30 години и сринала се форма през последните 6 месеца на миналия сезон Игуаин изглежда като един от главните кандидати. Въпреки всичко той завърши кампанията с респектиращите 23 гола.

Поведението на Юве е разочаровало крайно Ел Пипита, който не е очаквал такъв рязък контраст в отношението спрямо него. Аржентинецът се е имал за далеч по-важна фигура в състава на Масимилиано Алегри и се е примирил с мисълта, че ще трябва да си търси нов отбор.

Изглежда Челси може да се притече на помощ на южноамериканеца, тъй като там начело застана Маурицио Сари. Под ръководството на италианеца Игуаин успя да вкара изумителните 36 гола в рамките на един сезон от Серия А.

Още по темата:

Сари разкарва и Мората, и Жиру заради Игуаин

Китайци предложиха 60 милиона евро за Игуаин

Юве търси купувач за Дибала, иска му 120 милиона евро