Ръководството на Интер направи първи стъпки към привличането на Матео Дармиан от Манчестър Юнайтед. Много е вероятно „нерадзурите” да проявят търпение и да изчакат изтичането договора на футболиста.

28-годишният краен защитник беше много близо до трансфер в гранда от Милано или Ювентус преди няколко месеца, но така и не се стигна до договорка с неговия клуб. „Червените дяволи” едва ли ще продължат изтичащия му договор, а дори и да отправят подобно предложение, към момента самият Дармиан едва ли би приел.

Мениджърът на манчестърци Жозе Моуриньо отказа да продаде бившия ас на Торино за по-малко от 20 милиона евро, затова и Интер, и Ювентус прекратиха поне временно преследването му.

Според „Кориере дело спорт” Интер вече е осъществил контакти, чрез които да индикира, че желае да вземе Дармиан като свободен агент. Проблемът е, че в договора на играча има опция, която позволява удължаването му с още година.

Италианският футболист от доста време се чувства обезсърчен от липсата на игрови минути, които му костваха и мястото в националния отбор. Със сигурност той е повече от готов да се върне на Апенинския полуостров.

Още по темата: 

Моуриньо обяви състава за ШЛ, Рашфорд изчаква

Наполи също проявяваше интерес към Дармиан