Пол Погба е в пълна готовност да „натисне” за трансфер в Ювентус през следващото лято, след като не успя да осъществи мечтания трансфер в Реал Мадрид, предава италианския вестник Tuttosport. Полузащитникът, който напусна „бианконерите” през лятото на 2016-а година, бе трансферна цел на Зинедин Зидан през вече изминалото лято.

Пол Погба

източник: tuttosport

След като Реал се провали в опита да даде 150 милиона лири, Погба се очаква да се завърне „у дома” – в Торино. Изданието потвърди, че желанието на играча не датира отскоро, а негов отговор на пост в Instagram в профила на Леонардо Бонучи засили още повече спекулациите. Защитникът на Юве качи снимка на отбора си, след като се потвърди мястото му на елиминациите в Шампионската лига, а Погба коментира с явното „Капитанъъъъъъъъъът” и две емотиконки със сърчица.

Пол Погба

източник: instagram.com

Изданието пише също така, че се очаква Юве да пресира Юнайтед за сделка, като тя също така ще има комерсиална цел по подобие на трансфера на Кристиано Роналдо на „Алианц Стейдиъм”. Навярно Ювентус няма да плати 150 милиона паунда за играча, но се очаква италианският шампион да задели 110 милиона лири за футболиста. Шефовете в торинския гранд са убедени, че тази сума ще стигне, след като контрактът на футболиста с Ман Юнайтед привършва през лятото на 2021-а година.

Погба, който спечели осем трофея за четири години в Юве, има само шест мача за Юнайтед през този сезон, а също така пропусна 10 от 12-те срещи, тъй като лекува травма в глезена.