Защитникът на Ювентус Алекс Сандро много скоро може да смени клуба си и да премине в Премиършип, съобщава "Daily Mail". Манчестър Юнайтед не се отказва от плановете си да привлече левия бек, а самият бразилец също мечтае да играе на "Олд Трафорд".

Английският гранд ще се опита да приключи сделката много скоро и се очакват интензивни преговори между двете страни веднага след мача с Челси за Купата на Футболната асоциация на 19 май. Юнайтед има готовност да плати 60 млн. евро за трансфера. Този сезон 27-годишният Сандро вкара четири гола в 25 мача от Серия А.

Миналото лято кандидат за левия бек бе Челси, но "Старата госпожа" не прие оферта от 65 млн. паунда с надеждата, че бразилецът може да промени решението си и да преподпише. Това обаче не се случи, а нивото на самия Сандро спадна в сравнение с миналия сезон и се очаква сега италианците да са по-сговорчиви за него.

Подсилването на левия фланг е един от основните приоритети за Жозе Моуриньо и по тази причина ръководителите на "червените дяволи" одобриха желанието на португалския специалист да предложи 60 млн. Действащото споразумение на Сандро е до 2020 г. Той бе привлечен в редиците на Ювентус през 2015 г. от Порто за 26 млн. евро.