Юрген Клоп описа бившият полузащитник на Ливърпул Емре Джан като перфектният футболист, който можеше Борусия Дортмунд да привлече. Както е известно, бившият клуб на Юрген Клоп взе халфа от Ювентус в последния ден на трансферния пазар.

Джан прекара четири години на „Анфийлд”, а при Клоп той работи за три години, след което отиде със свободен трансфер в италианския клуб. 26-годишният полузащитник ще играе под наем на „Сигнал Идуна Парк” до края на сезона, след който ще може да бъде откупен срещу 26 милиона евро от тима, воден от Люсиен Фавър.

Клоп прекара седем години в Борусия и е наясно как феновете на клуба биха приели Емре Джан в отбора им, а също така поздрави „жълто-черните” за закупуването на Ерлинг Халанд от Ред Бул Залцбург, срещу който Ливърпул игра на два пъти в Шампионската лига.

„Много съм щастлив за Борусия Дортмунд и Емре Джан. Това е победа и за двете страни. Емре просто е перфектният играч за този клуб. Борусия взе страхотен футболист, който може да играе на няколко позиции и има сериозна работна етика. Вярвам, че ще постигне много успехи във втората половина на сезона, особено след закупуването и на Халанд”, говори Клоп пред германски медии.