Ръководството на Ювентус възнамерява да вложи всичките си усилия в привличането на Месут Йозил от Арсенал, ала само при положение, че германският национал не се договори с Манчестър Юнайтед.

Йозил загатна, че може и да остане в Арсенал

Според „Кориере дело спорт” в торинския гранд смятат, че финансовият момент е идеален за привличането на толкова класен играч, като в същото време там не хранят излишни илюзии. Всички са наясно с интереса на Юнайтед към Йозил, чийто договор изтича в края на сезона. Ювентус разбира чудесно, че няма как да се мери с икономическата сила на английския колос, затова ще прибегне към действия само при неуспех за „червените дяволи”.

Италианските медии вярват, че Йозил ще изпълни докрай договора си с Арсенал, който пък ще се опита да го продаде сега, за да вземе поне някаква прилична сума. За Юнайтед идеалният вариант би бил 29-годишния играч да пристигне колкото се може по-скоро, но ако се наложи, и на „Олд Трафорд” ще се въоръжат с търпение.

Изкушението, на което Йозил не успя да устои

На този етап има слухове, че Юнайтед е предложил 40 милиона евро за футболиста, с който настоящия мениджър Жозе Моуриньо работи съвместно в Реал Мадрид между 2010 и 2013 година.

Йозил остава на "Емиратс", но само срещу определена сума

„Кориере дело спорт” има своя версия, според която Йозил е взел решение да предприеме ново предизвикателство. След като вече е играл в Бундеслигата, Ла Лига и Висшата лига, то Серия А се очертава като логичния избор, още повече, че плеймейкърът е добър приятел с опорния халф на Ювентус Сами Кедира (който също игра в Реал Мадрид).

Йозил премина в Арсенал преди 4 години и половина, а за този период спечели три пъти ФА Къп и два пъти Къмюнити Шийлд.