Ювентус е отправил оферта до капитана на Шалке 04 Бенедикт Хьоведес. В лицето на опитния играч шампионът на Италия вижда подходящ заместник на напусналия в посока Милан Леонардо Бонучи.

Дотук през лятото „бианконерите” удрят на камък в опитите да намерят алтернатива на италианския национал. Буквално за броени дни Бонучи извървя пътя от Юве до „Сан Сиро”, като причините за сделката остават неясни. Предполага се, че тя има общо с конфликта между футболиста и треньора Масимилиано Алегри в началото на годината.

Ювентус влиза с двата крака за Есекиел Гарай

До вчера се говореше, че Юве се е насочил към бранителя на Валенсия Есекиел Гарай. Сега вестник „Билд” обаче твърди, че те проявяват нещо повече от интерес и към Хьоведес. 29-годишният германски национал е един от водещите централни защитници в Бундеслигата, като вече над 10 години играе за първия тим на Шалке. Юношата на „кралско сините” попада и в полезрението на Ливърпул, затова Юве се опитва да го изкуши със солидни условия. Говори се, че торинци са предложили на Хьоведес 3-годише контракт със заплата от 4 милиона евро на сезон.

Ювентус се отказа и от Кейта, и от Шик

Хьоведес има 44 мача за националния отбор на Германия, както и 2 гола. Макар да е централен бранител, футболистът с еднакъв успех играе и като десен, и като ляв бек.