Италианският шампион Ювентус обмисля раздяла със своя защитник Мерих Демирал, съобщава „Calciomercato“. Според източника „биаконерите“ са поставили цента на турския бранител от над 50 милиона евро. Кандидати за неговия подпис не липсват, като се споменават имената на Интер и Тотнъм.

Той бе закупен от Сасуоло през лятото на 2019 година за сумата от 18 милиона евро, но изигра едва седем мача, в които реализира едно попадение и даде една асистенция. Причина за малкото му игрови минути беше тежката контузия, която получи през януари в мача срещу Рома. От началото на новата кампания той влезе като резерва в последните минути срещу Сампдория.

„Старата госпожа“ обаче смята да продаде 22-годишния бранител, като фаворити за подписа му се смятат Интер и Тотнъм.

„Нерадзурите“ обмислят раздяла с Милан Шкриниар, който не попада в плановете на наставника Антонио Конте и при продажба на словака ще се наложи да му намерят заместник. „Шпорите“ пък имаха интерес именно към Шкриниар, но така и не се разбраха с Интер за цената на футболиста и виждат Демирал като негова алтернатива. От Юве се смята, че ще настояват за поне 50 милиона евро за бранителя, който има договор на „Алианц Стейдиъм“ до 2024 година.