Генералният мениджър на Ювентус Джузепе Марота сподели, че очаква сделката по привличането на Емре Джан да бъде финализирана в следващите 10 дни. Шефът на италианския шампион използва случая, за да опровергае информациите, че клубът ще прати оферта до голаджията на Интер Мауро Икарди, описвайки подобен ход като „фентъзи футбол”.

Дотук през лятото Юве привлече единствено заместник на напусналия Джанлуиджи Буфон. Това е доскорошният страж на Дженоа Матия Перин. 24-годишният Джан трябва да бъде второто лятно попълнение, като пристига в качеството на свободен агент. Договорът на германския национал с Ливърпул изтича на 30 юни.

„Оптимисти сме относно Емре Джан”, заяви Марота по време на промоционално събитие в Милано. „Можем да кажем, че контактите с неговите представители са стартирани и напредваме с добри темпове. Надявам се да стигнем до споразумение в следващите 10 дни.”

Друга от интересните истории около Ювентус гласи, че един от основните нападатели на тима – Гонсало Игуаин би могъл да бъде продаден. Говореше се, че той може да стане част от евентуална сделка с Интер относно Икарди. „Всички играчи на Ювентус трябва да се считат за непродаваеми поне до мига, в който сами не поискат трансфер.В случая на Игуаин, при все че в момента се готви за Световно първенство, не сме получавали подобна молба”, каза Марота.

„Икарди е просто предложение. Очевидно си говорим за отличен футболист, който принадлежи на Интер, а после се появяват новини, че ние сме му отправили оферта. Всичко това си остава в света на фентъзи футбола”, завърши босът.