Отборът на Ювентус вече се е отказал от нападателя Луис Суарес, съобщава „Tuttosport”. През последните няколко седмици се твърдеше, че звездата на Барселона ще премине при „бианконерите”, като даже беше договорил личните си условия.

Липсата на разбирателство между самия футболист и настоящия му клуб обаче бави нещата, заради което италианският шампион е решил да се откаже от уругваеца, като според новите информации от Юве ще насочат усилията си към привличането или на Един Джеко от Рома, или на Аркадиуш Милик от Наполи. Вариант за тима е и Оливие Жиру от Челси.

Суарес държи да получи полагащите му се 14 милиона евро от последната година по договора, след като клубът е този, който се отказва от него. „Каталунците“ обаче не са съгласни и това забавя всички действия по напускането му.

Уругвайският нападател трябва да се явява и на тест за придобиване на италиански паспорт, защото такъв ще му е необходим, за да не заема квота на футболист извън Европейския съюз. Изпитът му е насрочен за след два дни, но няма гаранция, че той ще се сдобие с документа преди 5 октомври, когато затваря трансферният прозорец.