Италианския шампион Ювентус се интересува от нападателя на Арсенал Александър Лаказет и ще се опита да го привлече това лято, като клубът от северен Лондон е готов да изслушва оферти. Въпреки че за Лаказет се смята, че е харесван от мениджъра Микел Артета, му остават само две години от настоящия му договор и ръководството на тима вижда в негово лице страхотна възможност да спечели средства за нови попълнения.

Приоритет на Арсенал това лято е да задържи капитана на тима Пиер-Емерик Обамеянг с нов договор, след което те ще насочат вниманието си към продажбата на Лаказет. Според "The Atlethic" Ювентус обмисля да отправи конкретно предложение за французина в търсене на подсилване на атакуващата мощ на състава.

Докато Кристиано Роналдо реализира 31 гола в Серия А през миналия сезон, вторият им най-добър голмайстор Пауло Дибала вкара доста по-скромните 11 попадения. Гонсало Игуаин вкара осем пъти и се очаква да бъде продаден това лято, след като има само една година от контракта си.

Смята се, че Арсенал са готови да продадат Лаказет на правилната цена, като според информациите те го го оценяват на около 30 милиона паунда, но също така ще се задоволят и с размяна на играчи. Спрягат се имената на Дъглас Коста и Кристиан Ромеро като потенциални играчи, които могат да заминат в посока "Емиратс".