Италианският шампион Ювентус иска да привлече на всяка цена атакуващия футболист на Ливърпул Мохамед Салах през идния летен трансферен прозроец. „Старата госпожа” е много близо до достигането на осма поредна титла в Италия, но за пореден път Юве се провали в преследването на триумф в Шампионската лига, след като бе изхвърлен от Аякс на четвъртфиналите.

Италианското издание на Gazzetta dello Sport пък пише, че шефовете на „бианконерите” ще направят всичко по силите си, за да привлекат Мохамед Салах, който с Кристиано Роналдо следва да сформира атомно нападение, което да донесе нужния успех на Юве в най-елитната клубна надпревара. За последно Ювентус триумфира с отличието през вече далечната 1996-а година.

Именно този блян от Андреа Аниели и другите шефове е привличането на поредна суперзвезда, която да донесе отново трофея „с големите уши” на „Алианц Стейдиъм”.

Английският клуб отхвърля всякакви варианти за напускане на големия си голмайстор в този момент, като Реал Мадрид също следи ситуацията около египтянина.

Откакто пристигна на „Анфийлд”, Мохамед Салах има 67 гола в 98 мача за Ливърпул във всички надпревари, а през този сезон има 23 гола и 11 асистенции в 46 срещи за мърсисайдци.