Отборът на Ювентус проявява интерес към футболиста на Челси Жоржиньо. Бразилецът с италиански паспорт, който остана трети в класацията за „Златната топка“, е основна трансферна цел на „бианконерите“, които имат нужда от футболист с неговите качества, който да води играта на отбора в средата на терена.

Торинци дори вече са влезли в контакт с агента на играча, за да разберат дали може да се стигне до евентуален негов трансфер на „Алианц Стейдиъм“, твърди „Calciomercato“.

29-годишният Жоржиньо е основен играч на Челси и лондончани трудно ще се разделят с него. Договорът на италианския национал обаче е до лятото на 2023 година, а за момента не са водени разговори за неговото подновяване. От Ювентус смятат да се възползват точно от това и са започнали работа по подобен трансфер. На този етап обаче е малко вероятно от „старата госпожа“ да опитат да го вземат през януари, като реалната перспектива е полузащитникът да премине през идното лято.

Жоржиньо вече е играл в Серия А, където премина голяма част от кариерата му в отборите на Верона и Наполи, преди през 2018 година да премине в Челси. За „сините“ той има 151 мача, 9 гола и 15 асистенции на сметката си. Халфът бе и с основна роля за националния отбор на Италия при спечелването на Европейското първенство по-рано това лято.