Нападателят на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес може да продължи кариерата си в Ювентус, ако се съгласи на значително намаление на заплатата. Чилиецът премина в лагера на "червените дяволи" от Арсенал преди 14 месеца, подписвайки невероятно изгоден контракт със седмична заплата от 500 000 паунда.

Демонстрираната от Санчес игра обаче определено не съответства на заплащането му и този сезон 30-годишният нападател, след като няколко пъти бе контузен, вкара само един гол в Премиършип.

Санчес се превърна в истинска тежест, която не позволява на Юнайтед да привлича нови играчи и да подновява договорите на други футболисти. По тази причина се очаква клубът да се опита да се избави от него.

Според „Daily Mail“, Ювентус е готов да помогне на чилиеца, но заплатата му определено ще бъде голям проблем, след като "Старата госпожа" през лятото привлече Кристиано Роналдо, а наскоро подписа с Аарън Рамзи, който ще заработва по 400 000 паунда седмично.

Така Алексис Санчес, ако иска да поднови кариерата си, трябва да се съгласи на значително намаление на възнаграждението в Торино.

Изборът никак няма да е лек, тъй като действащият договор на футболиста с Юнайтед е до 2022 г.