Ювентус е поставил цена от 25 милиона евро плюс включени бонуси на Федерико Киеза, информира италианският журналист Фабрицио Романо. Причина за това е, че италианското крило не попада в плановете на новия наставник на „старата госпожа“, който иска да гради своя проект около по-млади играчи.

Основен фактор в занижената цена е и оставащата едва една година от договора на играча, който от „Алианц Стейдиъм“ нямат намерение да удължават. „Биаконерите“ искат да намерят купувач още сега, за да не изпуснат Киеза без пари след година.

Италианският национал пристигна в Ювентус срещу около 45 милиона евро от Фиорентина през 2020-а година, като първоначално бе под наем, а едва две години по-късно торинци платиха сумата по сделката. Първоначално на него бяха възлагани големи надежди като един от големите италиански таланти, но многото физически проблеми и контузии не му позволиха да развие своя потенциал и да демонстрира своите възможности.

За четири години в Юве Киеза записа общо 47 гола и 43 асистенции в 235 двубоя в Серия А. Той бе част от състава на Италия на UEFA EURO 2024, който отпадна от Швейцария преди няколко дни.