Ръководството на Ювентус е набелязало трима футболисти, които ще се опита да привлече през следващите два трансферни прозореца, съобщава „La Stampa“. “Бианконерите“ не са се отказали от идеята да правят силни трансферни удари, след като през миналото лято привлякоха суперзвездата Кристиано Роналдо от Реал Мадрид.

Ювентус подготвя своя следващ удар. Основната трансферна цел на италианския гранд е Пол Погба от Манчестър Юнайтед.

Ръководителите на Ювентус поддържат постоянен контакт с агента на френския футболист Мино Райола и работят по осъществяването на сделката с Манчестър Юнайтед. Световният шампион с Франция продължава да бъде усилено свързван с напускане на „Олд Трафорд“ през януари и вероятността да бъде продаден при добра оферта не е никак малка.

Известно е, че по време на престоя си в Ювентус Погба бе една от големите звезди на тима и все още е обичан много от феновете на "Старата госпожа".

Друг играч, който попада в трансферните планове на Ювентус е Матайс де Лихт от Аякс. Защитникът без никакво съмнение е един от най-успешните през последните месеци. Той прави много силно впечатление с отличните си изяви за холандския отбор. Не случайно той предизвика интереса на редица от топ отборите от Европа. Своя интерес към него не крият още тимовете на Барселона и Манчестър Сити.

Друг футболист, който е силно желан от старши треньора на Ювентус Масимилиано Алегри е защитникът Жан-Клер Тодибо от Тулуза. Договорът на 18-годишния футболист с френския клуб изтича в края на сезона, а на този етап той отказва да го продължи.

Агентът на Тодибо – Бруно Сатен обяви, че младият футболист е амбициран да се докаже на най-високо ниво и е готов да разгледа всяка една оферта, която отговаря на неговите изисквания.

В същото време президентът на Тулуза Оливие Садран каза, че Тодибо няма да напусне отбора преди юни, когато договорът му изтича. Шефът на френския клуб бе категоричен, че не винаги става дума за пари.

18-годишният футболист ще бъде свободен да напусне Тулуза след края на настоящия сезон.

Според френското издание „L’Equipe“, Жан-Клер Тодибо попада в полезрението още на Уулвърхемптън, Ливърпул, Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Интер и Наполи.