Отборът на Ювентус се интересува от халфа на Манчестър Сити Бернардо Силва. Треньорът на „биаконерите“  Масимилиано Алегри иска в клуба да бъде привлечен креативен футболист, около когото да гради играта на отбора и е насочил поглед към португалеца, твърди „Calciomercato“.

27-годишният Бернардо показва доста силни игри от началото на сезона във Висшата лига, но въпреки това няма да е изненада, ако той си тръгне от „Етихад“. Португалецът бе спряган за продажба в последните два трансферни прозореца, но все пак остана при „гражданите“. По всичко обаче личи, че мястото му в отбора не е гарантирано и англичаните са склонни да го пуснат при добра оферта.

От Ювентус ще опитат да вземат Силва под наем през януари с опция за откупуване. Към настоящия момент обаче по-вероятно изглежда, ако се стигне до подобен трансфер, това да се случи през следващото лято.

Бернардо пристигна в Манчестър Сити от Монако през 2017 година. Досега той записа 210 мача и 36 гола за „гражданите“. Договорът му с английския шампион е до лятото на 2025 година.