Една от звездите в състава на Ювентус – Джорджо Киелини, заяви, че изобщо не му допада сценария, при който бившият наставник на торинци Антонио Конте ще поеме пряк конкурент като Интер. Дори и това да се случи, италианският ветеран се успокои с мисълта, че „старата госпожа” разполага с коз от величината на Кристиано Роналдо.

Към момента съдбата на Конте не е много ясна, защото Интер от доста време преговаря с него, а напоследък се чуват слухове относно завръщане на треньора в Юве, който ще се раздели с Масимилиано Алегри. Като цяло обаче по-голямата част от медиите очакват Конте да поеме „нерадзурите”, които се считат за най-яростния съперник на „бианконерите”.

„Нямам идея колко много съобщения получавам на ден, в които ме питат за новия треньор на Ювентус”, коментира Киелини. „Аз съм много спокоен. Не знам повече от вас (има предвид журналистите – б.р.), но съм убеден, че ще дойде страхотен наставник.”

„Точно по тази причина не бих се изненадал да го видя отново (говори за Макс Алегри – б.р.) в Ювентус след няколко години. Любовта, която Макс изпитва към Юве и обратното, е толкова голямо, че спокойно бихме пресекли пътищата си отново.”

„Хич няма да ми хареса Конте да стане треньор на Интер, но такъв е животът. Разбирам, че той е професионалист, но да го видя в Интер би било странно. Това не е критика. Всички са наясно, че имам специални взаимоотношения с Антонио. Това, което мога да кажа сега, е, че пожелавам всичко при него да се развие добре, но също така да не спечели нищичко с Интер.”

„Това е истината. Докато беше наставник на Челси, аз го подкрепях. В Интер обаче – не, това не мога да го направя, ама наистина…”, добави още Киелини.

„Кристиано Роналдо? Той е бог, висша сила. Беше много важно да запълним празнината, която остави раздялата с Джанлуиджи Буфон. Кристиано е пример за всички със своето посвещение в работния процес. Той се адаптира към града перфектно, ходи по ресторанти, любопитен е.”

„През този сезон не успяхме да разчитаме чак в такава степен на ключови играчи като Кедира и  Дъглас Коста. Аз самият не играх в мача срещу Аякс (реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига – б.р.), но е ясно, че няма как да се получат нещата, когато ги няма толкова голям брой футболисти”, допълни Киелини.