Докато трансферната сага за бъдещето на Пауло Дибала продължава, „едно рамо” е ударил петкратният носител на Златната топка – Кристиано Роналдо. Португалската суперзвезда във футбола е посъветвал аржентинския нападател да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед.

Двамата са съотборници в Торино, след като CR7 премина на „Алианц Стейдиъм” през лятото на 2018-а година. Именно пък „червените дяволи” са считани за фаворити за привличането на Дибала, след като се очаква да се получи директна размяна между Юнайтед и Ювентус, като английският клуб пусне Ромелу Лукаку посока Ботуша.

25-годишният Дибала към този момент се твърди, че има желание да напусне Юве, след като не получава достатъчно шансове. Пристигането на Маурицио Сари в Торино пък не дава допълнителни надежди на бившия футболист на Палермо, че ще се утвърди в състава на „бианконерите”.

Английското издание Daily Mail твърди, че в групата за чатове на Ювентус в популярно мобилно приложение Роналдо е посъветвал Дибала да премине в Ман Юнайтед, където ще стане „шампион”.

През вече далечната 2003-а година Кристиано Роналдо се превърна в най-скъпия тийнейджър, закупен във Висшата лига, след като пристигна на „Олд Трафорд” с трансфер от Спортинг Лисабон.

Португалецът реализира 118 гола в 292 мача за отбора на Сър Алекс Фъргюсън, печелейки три титли на Англия, един път ФА Къп, две Купи на Лигата и веднъж Шампионската лига.