Италианският шампион Ювентус обяви официално трансфера на Кристиано Роналдо. Португалската суперзвезда акостира на „Ювентус Стейдиъм” с трансфер от Реал Мадрид на стойност 105 милиона евро и ще играе с „черно-бялата” фланелка в следващите четири години.

Цялата сага, около трансфера на CR7, бе вълнуваща за спортния свят, а GONG.BG Ви предоставя важните дати в хода на събитията около договорката.

Януари 2018 – Реал Мадрид намалява клаузата на Кристиано

В началото на новата година, Реал Мадрид постига джентълменска договорка с Кристиано Роналдо, договаряйки се с играча, че ще му намали клаузата на 100 милиона евро. Предишната бе 1 милиарда, ако го поиска пряк съперник на „белия балет”.

Това не бе нещо, което португалецът желаеше, макар тогава да изглеждаше, че той го приема като знак, че клубът иска да се раздели с него.

Реал не се отказва от CR7, но има разминаване в мненията

3 април – „Ювентус Стейдиъм” аплодира на крака Кристиано

На трети април бе първият мач от четвъртфиналите на Шампионската лига между Ювентус и Реал Мадрид.

Роналдо пусна назад към Лукас Васкес, който стреля, но вратарят Джанлуиджи Буфон отрази. Защитата на „бианконерите” не изчистиха добре топката, а тя попадна у Дани Карвахал на десния фланг. Крайният защитник нахлу в наказателното поле и достави към дузпата, където Роналдо направи сензационна задна ножица, за да порази вратата на Юве.

Въпреки фактът, че техният отбор падаше вече с 0:2, феновете на Ювентус аплодираха мощно изпълнението на португалския футболист.

Това ли бе първият сигнал, че предстои трансфер в Торино?

26 май, финал на ШЛ в Киев: „Беше ми приятно да играя за Реал”…

Реал Мадрид триумфира на финала в Шампионската лига срещу Ливърпул през 2018 година. „Кралския клуб” надви английския гранд с 3:1, а това бе трета купа поред за „белия балет” и пета в кариерата на Кристиано.

Португалецът не направи солиден двубой в последния мач на Шампионската лига, но определено „открадна шоуто”, говорейки преди френски медии след триумфа на Реал.

„Беше много хубаво да играя в Реал. В следващите дни ще говоря повече”, сподели Кристиано в миксзоната на Олимпийския стадион в Киев.

1 юли – Tuttosport разкрива всичко

В началото на месеца, торинският ежедневник Tuttosport разкри, че агентът Жорже Мендеш е работил усърдно да осъществи трансфер на Кристиано Роналдо в Ювентус. Това се е случи, след като Жоао Кансело подписа с „бианконерите”, а бившият десен защитник на Валенсия е клиент на Мендеш.

Историята бе бързо подмината, след като дни преди това вестникът довери, че „старата госпожа” оглежда вариантите да привлече Неймар, Лионел Меси или Килиан Мбапе.

Тутоспорт

източник: tuttosport.com

3 юли – историята се разпространява

Първите дни на юли преминаха под надслова „Кристиано в Юве”, след като и испанският Marca сподели на първа страница, че преговорите между Реал и Юве вървят гладко. В Италия се появиха информации, че португалецът ще подпише договор за 30 милиона на сезон, а спонсори на Милан ще направят всичко възможно заплатата на футболиста да бъде удовлетворена.

9 юли – Юве отправя оферта

На 9 юли стана ясно, че агентът Жорже Мендеш е входирал оферта от името на Ювентус при Реал Мадрид с официална оферта за футболиста. Часове по-късно тя е била приета.

10 юли – Мендеш се среща с шефове в Мадрид

Жорже Мендеш се среща с директори на „лос меренгес” преди да информира Ювентус, че офертата е била приета

10 юли – Аниели лети за Гърция

Президентът на Ювентус Андреа Аниели бе сниман на летището в Пиза, качвайки се на частен самолет за Гърция. Кристиано Роналдо прекарва своята почивка в южната ни съседка.

Ясно е, че босът на Юве не отива до Гърция на екскурзия, а за да финализира сделката.

10 юли – Роналдо е играч на Ювентус

В късния следобед на 10 юли Кристиано Роналдо е обявен за играч на Ювентус.

„Реал Мадрид Ви информира, че Кристиано Роналдо подаде молба за напускане и тя бе уважена, след което се стигна до сделка с Ювентус за правата на играча”, сподели носителят на 13 титли в Шампионската лига.