Отборът на Ливърпул също е погледнал към възможността да привлече италианския национал Мануел Локатели след силните му изяви на UEFA EURO 2020, където спечели трофея със „скуадра адзура“, пише „Gazzetta dello Sport“. Мърсисайдци все още не са изпратили оферта до Сасуоло за халфа, но се очаква да го направят скоро. Както е известно, тимът търси нов играч на тази позиция след напускането на Джорджиньо Вайналдум.

Информацията идва малко след интервю на изпълнителния директор на „неровердите“ Джовани Карневали, който разкри, че освен Арсенал, още един английски клуб се е присъединил към битката за подписа на 23-годишния играч. Шефът на Сасуоло обаче уточни, че желанието на Локатели е да премине в Ювентус, като също така постави ултиматум евентуалният негов трансфер да бъде завършен до 8 август.

Смята че, че полузащитникът е отклонил предложението на „артилеристите“, които бяха готови да извадят 40 милиона евро за него, докато Сасуоло е отхвърлил първата оферта на „бианконерите“, които ще продължат преговорите за футболиста.

Но сега „Sky Sport Italia“ пише, че Ювентус пък не желае да плати исканата сума от Сасуоло. Изданието пише, че от „старата госпожа“ са се срещнали с представителите на Сасуоло на три пъти за Локатели, но така и не са успели да сключи сделка.

„Неровердите“ искат около 40 милиона евро, но Юве, който има финансови затруднения заради пандемията от коронавирус, би предпочел да вземе Локатели под наем за две години с възможност за откупуването му след това.

Юве ще отдели още няколко дни за размисъл и е готов да се срещне отново със Сасуоло през следващата седмица, за да продължи преговорите, гласи още информацията.