Манчестър Юнайтед е постигнал договорка за трансфера на полузащитника на Ювентус Адриен Рабио.

Въпреки това, все още предстои да се договорят личните условия с майка му Вероника, която е и негов агент. 27-годишният футболист, който се присъедини към Юве като свободен агент през лятото на 2019, навлиза в последните 12 месеца от настоящия си договор със „старата госпожа" и не влиза в плановете на Масимилиано Алегри за следващия сезон. Юнайтед продължават усилията си да подпишат и с полузащитника на Барселона Френки де Йонг, който е основната цел на клуба през лятото.

Рабио влезе от резервната скамейка в последната предсезонна подготовка на отбора срещу Атлетико Мадрид, загубена от „бианконерите“ с 0:4. Френският национал изкара кратък престой в академията на Манчестър Сити, преди да стартира професионалната си кариера в Пари Сен Жермен. Той изигра 227 мача за парижани и спечели пет пъти Лига 1, преди да премине в Юве преди три сезона. Рабио стартира в 28 мача от Серия А миналата кампания.

Междувременно, Юнайтед остават уверени, че ще привлекат и нападателя на Болоня Марко Арнаутович. Летният трансферен пазар донесе на клуба до момента три нови попълнения – Тирел Маласия, Кристиан Ериксен и Лисандро Мартинес. Въпреки това, мениджърът на тима Ерик тен Хаг призна, че има „огромна работа“ пред себе си след загубата в официалния си дебют начело на отбора срещу Брайтън с 1:2.