Ювентус може да се окаже изкушен да продаде Стефан Лихтщайнер още през януари, тъй като към швейцарския ветеран сериозен интерес проявява Олимпик Марсилия.

По принцип 33-годишният играч е с изтичащ договор и при отварянето на зимния трансферен прозорец можа да преговаря с други клубове, както и да подпише предварителен контракт. Първоначалният план бе Лихтщайнер да завърши сезона при „бианконерите”, а след това да си тръгне като свободен агент.

Със сигурност торинци не планират подновяване на договора му, ала може да им се открие възможност да приберат пари за него. Марсилия иска да вземе играча възможно най-бързо и очевидно е готов да инвестира разумна трансферна сума.

През януари Лихтщайнер ще навърши 34 години. Той брани цветовете на Юве от лятото на 2011 година, когато премина при тях от Лацио. Опитният десен защитник спечели 6 шампионски титли на Италия в този период, а към тях прибави още 3 Суперкупи на Италия и 3 Купи на страната. През 2015-а той дори бе избран за Футболист на годината