Титулярният страж на Дженоа Матия Перин до голямата степен потвърди новината, че от следващия сезон ще носи екипа на шампиона Ювентус. Само преди дни авторитетният вестник "La Gazzetta dello Sport" съобщи, че бианконерите вече са постигнали споразумение с отбора от Генуа, като ще платят 8 милиона евро за подписа на италианския национал.

"Чувството, когато разбереш, че си следен от Ювентус усещаш огромно удовлетворение. Да те свързват с Ювентус не е нещо, което се случва на всеки и аз съм много горд и щастлив от този факт", коментира 25-годишният страж.

"Дали всичко вече е финализирано. Доколкото знам не, но едно е ясно – ако такава възможност се открие, със сигурност ще премина в Ювентус. Нека обаче изчакаме и решението на Дженоа", допълни още Перин

Според "La Gazzetta dello Sport", в Торино Перин ще получава по 2 милиона евро на сезон, а контрактът му ще е за пет години.

Той ще се бори за титулярно място в тима с поляка Войчех Шчесни, след като през уикенда ветеранът Джанлуиджи Буфон изигра последния си мач за клуба.