Нападателят Пауло Дибала е напълно съгласен да премине в Тотнъм, ала няколко медии в Италия и Англия сочат, че играчът на Ювентус и неговият евентуален бъдещ тим водят неравна битка с времето.

25-годишният играч отхвърли възможността да премине в Манчестър Юнайтед като част от бартерна сделка, която трябваше да прати Ромелу Лукаку към Торино. Аржентинецът обаче няма нищо против да премине при „шпорите”, а изглежда Тотнъм и Юве са си стиснали ръцете за сделка на стойност 70 милиона евро.

Това съвсем не значи, че всичко ще мине гладко и безпроблемно. Всъщност Тотнъм и Дибала имат още много за доизбистряне преди затварянето на трансферния прозорец за Висшата лига, което ще се случи утре в 17 часа местно време.

Един от основните проблеми са огромните претенции на Дибала относно заплатата. Неговият агент пък не смята да отстъпва от желанието си да получи 15 милиона евро комисионна. Не на последно място остават и имиджовите права на играча. Именно във връзка с тях в момента се води дело срещу Дибала от агенцията, която преди това се грижеше за интересите му. Оттам претендират за нарушаване на 10-годишен контракт, а ако сега футболистът се окаже продаден без разрешение на въпросната агенция, Тотнъм може да стане съпричастна страна по изплащането на глоба в размер до 40 милиона евро.

На всички е известно колко консервативен е босът на Тотнъм Даниел Леви що се отнася до структурата на заплатите вътре в клуба, а угрозата от допълнителен непредвиден харч прави сделката все по-малко вероятна.