Нападателят на Атлетико Мадрид - Алваро Мората, пристигна тази нощ в Торино. Испанският национал за втори път в кариерата си ще премине в Ювентус. По-късно днес той ще премине медицински прегледи и ако всичко е наред, ще подпише с "бианконерите".

Мората бе посрещнат на летището от група фенове на Юве и няколко журналисти. 27-годишният футболист демонстрира добро настроение и отвърна на поздравите. 

Според Sky Sport Italia Ювентус ще плати на Атлетико 10 млн. евро за едногодишен наем, а след края на сезона ще може или да купи нападателя за 45 млн., или да го задържи за още една година срещу нови 10 млн, а през лятото на 2022-а да придобие правата му за 35 млн.

Атлетико реши да се освободи от Мората, за да привлече Луис Суарес. Уругваецът напуска Барселона като свободен агент и вече прие офертата на "дюшекчиите".

Мората игра в Юве между 2014 и 2016 година като преотсъпен от Реал Мадрид. Сега той не беше първи избор на клуба за нов нападател, но преговорите с Рома за Един Джеко се проточиха прекалено дълго и шефовете на италианския шампион решиха да си върнат испанеца.