Вицепрезидентът на Ювентус Павел Недвед изрази мнение, че напускането на Кристиано Роналдо в посока Манчестър Юнайтед в последния момент е сред главните причини за слабия старт на „бианконерите“ през този сезон.

60 снимки

„Ще направим оценка на сезона в неговия край. Все още е рано за това. Мисля, че отборът беше по-скоро разтърсен от трансфера на Роналдо в последния момент. Това е разбираемо предвид факта, че тимът беше привикнал към определен подход през последните три години, а и Кристиано бележеше по 30 гола на сезон. Така Масимилиано Алегри трябваше да пренастрои отбора. Той започва да намира верния ритъм, но таймингът на въпросния трансфер не ни помогна и това ни коства доста точки. Треньорът има много дълъг договор и цялото време, което му е необходимо. Той пробва различни играчи и тактики, за да намери правилния баланс“, заяви пред „DAZN“.

„Целта не е само Шампионската лига, но и да завършим възможно най-напред в Серия А. Също така имаме предвид Купата на Италия и Суперкупата, които спечелихме през миналия сезон. Не е лошо да си спечелил два трофея. Тук винаги се стремим към перфекционизъм, но той е труден за постигане. Юве е роден да побеждава и трябва да го прави. Затова се опитваме да го правим всеки път. Сега налагаме по-млади футболисти, като понижаваме средната възраст и обновяваме отбора. Но никога не пренебрегваме краткосрочната и дългосрочната ни цели – да побеждаваме“, каза още Недвед.