Отборът на Нюкасъл обмисля възможността да привлече през януари халфа на Ювентус Адриен Рабио. 26-годишният френски национал се присъедини към италианския гранд през 2019 година от Пари Сен Жермен като свободен агент.

Ювентус обаче продължава да търси начини да намали разходите си за заплати в клуба и евентуално напускане на Рабио би помогнало за тази цел. „Calciomercato“ твърди, че полузащитникът би струвал около 15 милиона евро през януари, като „свраките“ дори вече са осъществили контакт с колегите си от Юве.

Нюкасъл обаче ще срещне конкуренция за подписа му в лицето на Реал Мадрид. Треньорът на „белите“ Карло Анчелоти се надява, че съвместната му работата с Рабио в ПСЖ ще го постави в добра позиция да го убеди да се присъедини към испанския тим.

Настоящият договор на 26-годишния французин с Ювентус е до лятото на 2023 година. В момента „биаконерите“ заемат осмото място в Серия А и вече изостават на около 14 точки от лидерите Наполи.

Новият мениджър на Нюкасъл Еди Хау пък ще иска тима му да се подсили в предстоящия прозорец, за да спаси клуба от изпадане в Чемпиъншип. Евентуалното привличане на Рабио би било значително подобрение на сегашната им двойка в полузащита Джонджо Шелви и Исак Хейдън.

Нюкасъл в момента е 19-и във Висшата лига и е без победа от първите си 11 мача в първенството от началото на сезона.