Наставникът на Лацио Симоне Индзаги неочаквано се нареди сред кандидатите да поемат юздите в италианския шампион Ювентус. Според няколко издания треньорът, който завоюва Купата на страната през тази година, вече имал разговори с ръководството на „бианконерите”.

Към момента Юве все още не се насочил по-усърдно към една-единствена кандидатура. Сред опциите попадат Маурицио Сари от Челси и Маурисио Почетино от Тотнъм, а също така и селекционерът на френския национален тим Дидие Дешан.

Проблемът на всички споменати е, че всеки от тях има действащ договор. Затова се смята, че Юве ще се прицели в млад италиански тактик, който е в състояние да накара отбора да играе по-атакуващо. „Спорт Медиясет”, „Ла Стампа” и „Кориере дело спорт” докладват, че този човек може да се окаже 43-годишният Индзаги.

Специалистът има контракт с Лацио до лятото на 2020 година, ала след триумфа с Купата на Италия през тази седмица заяви, че този факт не бива да се счита за даденост. „Ще има време, в което да седнем със спортния директор Игли Таре и президента, за да обсъдим всичко. Отношенията ни са добри, но някои неща не бива да се приемат за даденост, както обичат да казват хората”, коментира Индзаги.