Ювентус официално обяви привличането на крилото на Порто Франсиско Консейсао. 21-годишният португалски национал пристига под наем до края на сезона, като „бианконерите“ ще платят 7 милиона евро плюс още 3 милиона възможни допълнителни бонуси. Няма информация в сделката да е включена опция за постоянното му закупуване.

Консейсао е юноша на Порто, но беше продаден на Аякс през лятото на 2022-а година. През миналия сезон обаче той се върна при „драконите“ под наем и изигра общо 43 мача с 8 гола и 8 асистенции. След тези негови изяви португалският гранд го купи обратно през това лято.

Младият футболист също така има 6 мача с 1 попадение и 3 голови паса за националния отбор на Португалия, с който игра на UEFA EURO 2024, като вкара победния гол срещу Чехия. Играчът е син на направилия страхотна кариера в Серия А като футболист в Лацио, Парма и Интер Серджо Консейсао, който доскоро беше треньор именно на Порто.

Така Ювентус се подсигури сериозно по крилата, след като по-рано привлече Нико Гонсалес от Фиорентина. „Бианконерите“ обаче нямат намерение да спират на трансферния пазар, като се очаква скоро да финализират трансфера на офанзивния халф на Аталанта Тюн Копмайнерс, а и преговарят с Манчестър Юнайтед за Джейдън Санчо. Същевременно се очаква Юве да се раздели в близките дни със станалия ненужен Федерико Киеза.