Италианският шампион Ювентус официално привлече полузащитника Адриен Рабио, който идва със свободен трансфер в Торино. До 30-и юни френският халф бе собственост на френския властелин Пари Сен Жермен, но футболистът месеци наред категорично отказваше да се обвърже с парижани.

В официалното обявление на сайта си от Юве отказаха да признаят за колко години е договора, но медиите в Италия твърдят, че Рабио ще остане четири години на „Алианц Стейдиъм”. Във всяка една от тях той ще получава по седем милиона, а при договорката е получил по сметката си други десет милиона.

Френският футболист, който е последното ново попълнение на „бианконерите” ще бъде представен във вторник.

24-годишният играч игра за ПСЖ от 2013-а година насам, записвайки 227 мача за френския гранд. В тях той вкара 25 гола и подаде за други 20, вдигайки шест титли от Лига 1. Той обаче отпадна от първия тим на отбора през декември, след като отказа да удължи контракта си с тима от „Парк де Пренс”.

Халфът, който е със силен ляв крак, бе силно искан от Барселона, но сделката на „блаугранас” с Френки де Йонг направи така, че Рабио предпочете да подсили италианския тим.

Адриен Рабио също така има шест мача за Франция, но не е играл за „петлите” повече от година, след като отказа да бъде в „изчаквателна” позиция за състава на Франция при спечелването на Мондиал 2018.

Той се явява поредният трансфер на Юве през годините като свободен агент. Предходните солидни такива са – Андреа Пирло, Пол Погба, Дани Алвес, а през тази година Аарън Рамзи акостира без пари от Арсенал.