Левият краен защитник на Ювентус Алекс Сандро ще напусне клуба. Това разкри агентът към ФИФА Федерико Пасторело, който разкри, че през лятото е посредничил при преговорите между торинския гранд и Челси.

През седмицата 27-годишният бразилец увери феновете на „бианконерите”, че той мисли единствено за отбора, въпреки ширещото се мнение, че има проблеми от личен характер, заради които иска да напусне тима. Изглежда през лятото на 2017 година това не е било изключено, ако се съди по думите на Пасторело.

Челси се отказа от Алекс Сандро

„Трябва първо да подчертая, че не съм агент на Алекс Сандро, но в същото време работих по неговото евентуално преминаване в Челси през лятото”, коментира Пасторело.

„След няколко сезона в Ювентус той най-вероятно ще иска да разгледа опциите си и Висшата лига е следващата спирка. Очаквам да има движение при него на база факта, че той не поднови договора си. Това е голяма подсказка.”

Алекс Сандро с ултиматум към Юве, иска да напусне

Алекс Сандро има валиден контракт с Юве до лятото на 2020 година. Той играе за италианския шампион от 2015 година, когато бе закупен от Порто срещу 26 милиона евро. Говори се, че през лятото Ювентус е отхвърлил оферти, достигащи 70 милиона евро, за футболиста, а подозренията за техния произход падат върху Челси и Манчестър Сити.