Наставникът на Ювентус Андреа Пирло потвърди, че нападателят на Барселона Луис Суарес няма да се присъедини към тима.

Като причина той посочи дългия процес по изкарването на италиански паспорт, който е нужен на уругваеца, за да бъде осъществен трансфера му. Треньорът също така разкри какъв ще бъде стилът на игра, който ще налага начело на “бианконерите”.

“Чувствам се добре, важното е при момчетата също да е така. Имаме достатъчно играчи за утре, ще видим какво ще направим след контузията на Алекс Сандро. Вече знаехме, че Пауло Дибала и Матайс де Лихт ще пропуснат мача", започна младият наставник. 

"Нямам съмнения, а само ясноти. Аз съм в Ювентус и тренирам състав, пълен с шампиони. Деян Кулушевски и Лука Пелегрини вече познават футбола в Серия “А”, докато Уестън Маккени и Артур трябва да се адаптират, но има време за това".

"Всички ние чакаме централен нападател, но има още много време на трансферния пазар и всеки отбор има същите проблеми. Ние не бързаме. Отнема дълго време да се изкара италиански паспорт, така че е малко вероятно Суарес да бъде новият нападател на Юве".
 
"Гонсало Игуаин ни каза, че иска да си тръгне, така че постигнахме взаимно съгласие по прекратяването на договора му. Сами Кедира все още не е изцяло възстановен от контузията си, така че, когато е на линия, тогава ще видим какво ще направим”, заяви Пирло на пресконференцията си преди утрешния мач", завърши Пирло медийната си изява преди първия официален сблъсък за сезона на "бианконерите".