Футболистът на Манчестър Юнайтед Пол Погба няма намерение да подписва нов договор с „червените дяволи“ и предпочита да се завърне в Ювентус като свободен агент, твърди „Sportitalia“. Настоящият контракт на 28-годишния полузащитник изтича в края на сезона, преговорите за удължаването му не вървят добре.

Несигурността относно съдбата на мениджъра Оле Гунар Солскяер също може да се окаже решаващо за бъдещето на французина. Според трансферния експерт на „Sportitalia“ Руди Галети, агентът на Погба Мино Райола и самият футболист са решили да не подписват нов договор и така той ще напусне като свободен агент.

Съобщава се, че завръщане в Ювентус е първият избор за френския национал, след като прекара най-силните си години именно в Торино от 2012 до 2016 година. Той се завърна в Манчестър Юнайтед през 2016 година за рекордните тогава 105 милиона евро, во сега е готов да си тръгне отново без пари.

За да си позволят заплатата на Погба обаче „бианконерите“ ще трябва да продадат Аарън Рамзи, Уестън Маккени или Адриен Рабио. След това те ще могат да предложат договор на Погба, според който той ще получава по 12 милиона евро на сезон плюс различни бонуси.

Сред останалите варианти пред Погба са още Реал Мадрид, а Пари Сен Жермен се смята, че не е опция за него.