Ръководството на Пари Сен Жермен става все по-настоятелно в опитите си да отмъкне Масимилиано Алегри от Ювентус, твърди в днешния си брой „Гадзета дело спорт”. От доста време насам френският гранд опитва да ангажира специалист от световна класа и в момента италианецът е големият им фаворит.

Босът на ПСЖ умува и за Моу, и за Чоло

Почти неизбежно е настоящият наставник Унай Емери да бъде освободен след края на сезона. Испанецът демонстрира неумение да преследва най-важната цел за ПСЖ – спечелване на Шампионската лига. В двете си години начело той последователно игра на 1/8-финалите в турнира съответно срещу Барселона и Реал Мадрид, като всеки път беше от губещата страна. През 2017-а елиминацията беше особено болезнена, тъй като ПСЖ изтърва аванс от 4:0 и загуби реванша на „Камп Ноу” с 1:6. През сегашната кампания крайният общ резултат срещу Реал пък бе 2:5, което идва да покаже, че ПСЖ все още е далеч от топ нивото в европейския футбол въпреки мощните инвестиции с Неймар и Килиан Мбапе.

На „Парк де Пренс” имат дълъг списък с потенциални треньори, над който да умуват. Говори се, че в него попада и бившият наставник на Барселона Луис Енрике. Той вече е провел разговор с началството, но е поставил твърде много нереалистични искания.

Във Франция: ПСЖ никак не се бави, стартира офанзива за Конте

Затова ПСЖ е концентрирал усилията си към по-прагматичен тип треньор, а Алегри идеално се вписва в тази категория наред с Антонио Конте. По-добрите резултати на първия в Шампионската лига – 2 финала с Юве за последните 3 сезона – са повлияли и затова той е първи избор за клубната управа.

Начело на Юве специалистът се доказа способен да гони успехи в Европа и да властва във вътрешното първенство, къдто превъзходството на „бианконерите” е почти същото като това на ПСЖ в Лига 1.

Според „Гадзета дело спорт” на този етап ПСЖ контактува единствено с агента на Алегри, но съвсем скоро ще има и по-сериозно настъпление.