Агентът на защитника на Ювентус Матайс де Лихт е бил в контакт с отборите на Челси, Манчестър Сити и Барселона с идеята да договори нов трансфер на своя клиент. 22-годишният нидерландски национал се присъедини към „биаконерите“ през 2019 година за сумата от 63 милиона паунда.

Въпреки че няма проблеми в клуба, неговият агент Мино Райола вижда нещата по различен начин и се стреми да намери нов клуб през идното лято на Де Лихт, като дори вече е започнал преговори с няколко от най-големите клубове в Европа.

Според „Calciomercato“ Райола е заплашил Ювентус с напускане на Де Лихт в края на сезона. Информацията гласи, че агентът е осъществил контакт с Челси, Манчестър Сити, както и с Барселона.

Въпреки това, Ювентус няма планове да продава Де Лихт, на когото му остават малко под три години от договора му. 36-кратните италиански шампиони не желаят да дават отстъпки и всеки клуб, който иска да има защитника в състава си ще трябва да плати 150 милиона евро. Смята се, че няма да има много клубове, които да отговорят на техните изисквания.

На едва 22 години Де Лихт е един от най-високо оценяваните защитници в Европа и откакто се премести на Ботуша, той спечели Серия А и Купата на Италия.