Голмайсторът на Тотнъм Хотспър – Хари Кейн, е един от двамата нападатели в списъка на испанския и европейски шампион Реал Мадрид за лятото, тъй като „Лос Бланкос“ търст краткосрочен заместник на капитана си Карим Бензема.

В дългосрочните планове на Реал обаче са Ерлинг Халанд от Манчестър Сити и Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен. Въпреки това, на „Сантиаго Бернабеу“ са наясно, че едва ли някой от тях би пристигнал в испанската столица преди 2024-а година. В резултат на това тимът на Карло Анчелоти търси някой, който да води атаката до тогова.

Gulliver/GettyImages
69 снимки

AS твърди, че 29-годишният Кейн е водещ кандидат да поеме тази роля. 23-годишният нападател на Ювентус - Душан Влахович, който им 20 гола в 49 мача за италианския гранд, е другото име, което се разглежда от „Лос Бланкос“. Има и възможност 18-годишният Алваро Родригес да бъде използван, когато се присъедини към отбора през лятото.

Но Кейн, който е голмайстор №1 в историята на Тотнъм с 271 гола в 425 мача, би предоставил на Реал Мадрид доказана машина за попадения, а капитанът на Англия може да бъде на разположение в края на сезона, тъй като тогова ще навлезе в последните 12 месеца от договора си с „шпорите“.

В същото време 35-годишният Бензема, който се присъедини към Реал през 2009-а година, има споразумение до лятото, но е почти сигурно, че ще остане в тима и за следващия сезон. Той вкара 44 гола в 46 мача през миналия сезон, като им помогна да спечелят Ла Лига и Шампионската лига, преди да грабне и „Златната топка“. През тази кампания французинът, който често страдаше от контузии, има 19 попадения в 29 двубоя. По време на 14-годишния си престой в испанската столица той е записал общо 342 гола в 634 мача.