Реал Мадрид може да се раздели с няколко нападатели през лятото, тъй като съставът на Карло Анчелоти вероятно ще претърпи доста промени за началото на следващия сезон.

Договорите на капитана Карим Бензема, Марко Асенсио и Мариано Диас изтичат в края на сезона. Последният определено си тръгва, но първите двама са по-склонни да останат, отколкото да напуснат „Сантиаго Бренабеу“. Тъй като Еден Азар почти сигурно също няма да продължи да носи белия екип, това ще отвори място за поне двама нови нападатели в състава.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

Едно име за атаката на Реал е Федерико Киеза от Ювентус. Италианецът подписа постоянен договор със „старата госпожа“ миналото лято, след като бе под наем от Фиорентина през предходните два сезона. Той е високо ценен в Италия, а Fichajes съобщава, че „Лос Бланкос“ проявяват интерес към 25-годишното крило.

Киеза има договор с Юве до лятото на 2025-а година, което означава, че от Реал могат да се възползват от неговата ситуация, особено с това, че ще могат да му предложат футбол в Шампионската лига, тъй като е малко вероятно „биаконерите“ да се класират за най-преснижния европейски клубен турнир след отнемането на 15 точки от актива на тима.