Отборът на Ювентус е получил официална оферта от страна на Манчестър Юнайтед за Кристиано Роналдо, съобщава авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Според него „бианконерите“ имат готовност да постигнат споразумение с „червените дяволи“ за трансфера на 36-годишният португалец.

Романо пише още, че френският халф на английския гранд Пол Погба не е бил включван в преговорите. Журналистът припомня и, че от Манчестър Сити са имали само устни разговори с Юве, но „гражданите“ вече окончателно са извън битката за подписа на нападателя.

Минути по-рано Романо написа в „Twitter“, че завръщането на Роналдо на „Олд Трафорд“ е много близо и преговорите са във финална фаза. Самият Кристиано иска да подпише с „червените дяволи“ и сделката да стане факт възможно най-скоро.

Роналдо дори вече е договорил личните си условия с Ман Юнайтед, съобщава пък Николо Шира. Португалецът ще подпише двегодишен договор с „червените дяволи“ и ще получи заплата от 30 млн. евро на сезон.

Джанлука Ди Марцио потвърждава, че възнаграждението на нападателя ще бъде около тази сума. Така сега остава и Ювентус да приеме офертата на Юнайтед, която е в размер на 25 милиона евро.

От „Manchester Evening News“ пък пишат, че в Манчестър Юнайтед вече планират медицинските прегледи на Роналдо да бъдат проведени в Лисабон.

По-рано днес португалецът излетя с частния си самолет от Торино, където посети по-рано днес базата на Ювентус, за да си вземе довиждане със съотборниците си.