Новият наставник на Ювентус Маурицио Сари е телефонирал на приоритетната трансферна цел пред клуба Пол Погба, предаде „Тутоспорт”. По този начин италианският наставник, който беше официално представен в четвъртък, е опитал да ускори преговорите.

Наскоро 26-годишният Погба, който се явява най-скъпата покупка в историята на Манчестър Юнайтед, говори открито за това, че е дошъл момента, в който да се насочи към нов проект. Реал Мадрид и Ювентус са най-сериозните кандидати за подписа на световния шампион, като големият коз на „белия балет” е присъствието на Зинедин Зидан като старши треньор.

Очевидно Ювентус е опитал да елиминира поне това преимущество на испанския колос, като Сари явно е имал задачата да обясни на Погба лично колко много го иска в редиците си. Не е изключено френският халф да е получил и определени гаранции, ала последното остава в сферата на спекулациите.

На Острова считат, че 20-кратните шампиони на Англия оценяват Погба на 150 милиона паунда и нито цент по-малко, което би се явило сериозен проблем както за Реал, така и за Ювентус. Полузащитникът има 178 мача за Ювентус в периода 2012-2016, преди да се върне при „червените дяволи”. Миналият сезон 2018/2019 беше най-добрият в личен план за Погба с 16 гола и 11 асистенции.