Изпълнителният директор на Ювентус Маурицио Аривабене даде пространно интервю за „Tuttosport“, в което говори за всичко интересно около клуба.

Той призна, че защитникът Матайс де Лихт иска да напусне клуба, а също така говори за престоя на Кристиано Роналдо в тима, за очакваното привличане на Пол Погба, както и за провалените преговори за нов договор с Пауло Дибала.

„Отново си говорим за играчи, които следват съветите на агенти или колеги вместо на клуба. Днес е невъзможно да задържиш футболист, който иска да си тръгне. Невинаги става въпрос за парите и ако някой иска да си тръгне, ти не му казваш просто: „ОК, заповядай“. Трудно е да задържиш даден играч, но всички, седящи около масата за преговори, трябва да бъдат удовлетворени. Този, който има парите, печели“, заяви Аривабене за Де Лихт, след което коментира и престоя на Роналдо.

„Потенциалът на Роналдо не се изпълни изцяло заради COVID-19. Жалко, но съм убеден, че Ювентус е по-голям от който и да е футболист. Това е клуб с прецизни правила, така че отборът винаги е по-важен от отделните играчи. Има правила, които всеки трябва да спазва тук, включително и аз“.

За Погба:

„Намираме се в преговори и нещата се развиват в доста позитивна насока. Всичко започна от въпроса: Защо да не подпишем с Погба? Идеята обаче не е достатъчна, винаги трябва да я приложиш в практика. Винаги трябва да разбереш дали е осъществима и устойчива операция. Ако числата дават смисъл, трябва да ги покажеш на борда на директорите. Говорим за важни играчи, разбира се“.

Относно за раздялата с Дибала, Аривабене сподели:

„Имахме споразумение с него, но след финансовата инжекция решихме да спрем и да помислим. Агентите му бяха наясно със ситуацията и се съгласиха с това. Срещнахме се отново с тях и им казахме, че условията са се променили. Така че, започвайки от четиригодишен договор, ние избрахме различна стратегия. Всички знаят с кого подписахме през януари, нали така? (б.р. - с Душан Влахович) Това обаче не доведе до разрив между нас и Дибала. Взаимоотношенията ни винаги са били приятелски. Надявам се, че Дибала ще си намери отбор и удовлетворението, което заслужава. От нашата перспектива всичко си има начало и край. Повтарям, Ювентус е над всичко останало. Някои играчи оставят следа, но Ювентус винаги ще е по-важен“.