Ръководството на Интер може и да съжалява за начина, по който позволи преговорите за Ромелу Лукаку от Манчестър Юнайтед да се протакат във времето. Според последните информации от Италия хегемонът Ювентус също е инициирал преговори за привличане на белгийския нападател.

„Нерадзурите” вече над месец не пазят в тайна намеренията си спрямо 26-годишния футболист, който очевидно не попада в плановете на мениджъра Оле Гунар Солскяер за сезон 2019/2020. Проблемът дотук е, че двата клуба имат твърде различни гледища за това как точно трябва да се случи трансферът.

Интер има нужда да събере пари, което най-вероятно ще се случи след продажба на Мауро Икарди, за да може да увеличи офертата си пред Юнайтед. На този етап „нерадзурите” не могат да предложат повече от 2-годишен наем срещу 10 милиона евро и опция за откупуване в размер на 60 милиона.

Лукаку е силно желан от новия наставник Антонио Конте, който преди време искаше нападателя и в Челси. Сега обаче неговото желание може отново да остане неосъществено, тъй като Ювентус е отправил запитване до Юнайтед за цената на Лукаку.

На този етап не е много ясно дали това не е просто начин за упражняване на повече напрежение върху Интер относно Икарди, за когото се вярва, че е готов да премине единствено при „старата госпожа”. Според друга теория Юве действително има намерение да закупи Лукаку и така не само да лиши Интер от този шанс, но и да го принуди да разчита на проблемния Икарди.