В следващите часове Манчестър Сити трябва да финализира сделката по привличането на Жоао Кансело от Ювентус срещу сумата от 60 милиона евро. „Гадзета дело спорт” обяви, че има съществуваща договорка между играча и шампионите на Англия относно личните му условия.

Очаква се 25-годишният португалец да парафира договор за 5 сезона при годишна заплата от 5 милиона евро. Вестникът подчертава, че Сити предлага като твърда сума 50 милиона евро, което е с 10 милиона по-ниско от желанието на Юве. Разликата ще бъде попълнена чрез серия от бонуси, обвързани с представянето на Кансело.

Като следствие на последните развития, спортният директор на „бианконерите” Фабио Паратичи вече пътува към Англия, където да приключи преговорите.

Кансело премина в Юве от Валенсия срещу 40 милиона евро през миналото лято, а предишната кампания 2017/2018 прекара с екипа на Интер. Той изигра 34 мача във всички турнири за „старата госпожа”, в които вкара 1 гол и даде 8 асистенции. Причината, поради която се смята, че Юве иска да продаде играча, е лошото му поведение, което доведе и до понижаване на дисциплината му в защита, когато е на терена.