По последни информации в италианските и испанските медии треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е провел телефонен разговор с Кристиано Роналдо във връзка с трансфера на португалеца.

Още вчера в Испания се появиха слухове, че звездата на Реал Мадрид е имал кратък разговор с Алегри, за да обсъдят потенциалното му преминаване в Торино срещу сумата от 100 милиона евро.

„Гадзета дело спорт” твърди, че диалогът се е случил през миналата седмица, а като двете страни са общували в приятелски тон и на английски език. На този етап не се очаква да има други подобни обаждания, тъй като още няма договорка между Ювентус и Реал Мадрид. Все пак в Италия считат телефонния разговор за позитивен знак.

Днес агентът на Роналдо – небезизвестният Жорже Мендеш се ще представи в Мадрид официалната оферта на Юве за 100 милиона евро. Надеждите му са свързани с това, че европейският клубен шампион ще удържи дадената пред клиента му дума да го пусне срещу въпросната сума, стига да не става дума за пряк конкурент.

В последно време обаче излязоха информации, че президентът на „лос меренгес” Флорентино Перес смята да се запъне и да поиска сума от 130-150 милиона евро, тъй като не е подписвал нищо, което да го обвързва легално във връзка с джентълменската договорка. Мендеш от своя страна е убеден, че Юве ще трябва да похарчи „само” 100 милиона евро.

Още по темата:

Агентът на Роналдо на съдбоносна среща в Мадрид

Буфон: Няма да се изненадам, ако видя CR7 в Юве

Истерията по Роналдо в Торино добива епични измерения

Евра към Кристиано: Подписвай бързо с Ювентус!

Роналдо отказала главозамайваща оферта от Китай

Tuttosport "наля" още масло в огъня, приветства Роналдо

Легенда на Реал: Ще боли, ако Кристиано ни зареже