Световният шампион с Италия от първенството на планетата през 2006-та година Лука Тони посъветва Ювентус да подпише с стрелеца на Манчестър Сити Габриел Жезус, вместо с Хари Кейн. 

Gulliver/GettyImages
20 снимки

В последните седмици спекулациите около бъдещето на Кейн не стихват, след като се разбра, че той обмисля да напусне "шпорите" в търсене на възможност за спечелване на трофеи. Тони, бивш голаджия също, сподели обаче, че за него Жезус ще е по-подходящият парньор на Кристиано Роналдо. 

"Бразилецът е по-малко типичен централен нападател. Той е бърз, техничен и може да предоставя и асистенции на съотборниците. Ще е по-подходящ партньор за Роналдо. Кристиано не е типичен нападател, но може и трябва да вкарва много от малко по-странична позиция. Не е сигурно обаче дали ще си пасне с Кейн, който вероятно е най-добрият нападател под 30 години в света", започна Тони. 

"Според мен Жезус пасва много по-добре. Той прави асистенции и отваря пространства за съотборниците си. В добавка е само на 22. Кейн също е феноменален, най-добрият нападател дори. Може да върши всичко, каквото искаш от същински централен нападател. Даже има накъде и още да се подобрява", завърши италианецът.