Интер, Ювентус и Наполи са готови да влязат люта януарска битка за нападателя на Пари Сен Жермен Единсон Кавани.

Французите тепърва ще трябва да се оправят с последиците от скандала на терена между уругваеца и Неймар, които доста показно спореха кой да бие дузпа при победата над Олимпик Лион (2:0) във френското първенство. Бразилецът не прие никак добре упорството на Кавани да изпълни, а пък бившият играч на Наполи пропусна, за да стане ситуацията още по-любопитна.

Меси очаквал циркове от Неймар и в Барселона

Във Франция веднага се появиха писания, че Неймар е поискал от шефовете да продадат Кавани, в чието лице вижда съперник за позицията на водеща фигура в отбора. 30-годишният футболист вече четвърти сезон е утвърден играч за ПСЖ, поради което евентуална раздяла с него ще бъде приета като удар.

Шейхът се намеси в караниците между Кавани и Неймар

Кавани направи име в европейския футбол с престоя си в Серия А, където игра последователно за Палермо и Наполи. За „везувиани” той отбеляза 104 попадения във всички турнири за 3 сезона (между 2010-а и 2013-а).

След скандала в Париж: Неймар поиска от ПСЖ да продаде Кавани

Уругваецът ще навърши 31 години в началото на следващата година, като не е много сигурно дали ще иска да намали настоящата си заплата – 120 хиляди евро на седмица. Тя би представлявала сериозен проблем за всеки от трите изброени италиански клуба.