Отборът на Челси има интерес към полузащитника на Ювентус Адриен Рабио. Договорът на французина изтича след година и това лято може да бъде последната възможност на торинци да спечелят пари от него, ако не му подновят договора.

„Биаконерите“ са склонни да се разделят с него, а лондончани може да се възползват от този факт и да го вземат на „Стамфорд Бридж“, пише „Tuttosport“.

Мениджърът на „сините“ Томас Тухел познава качествата на Рабио, след като работиха заедно в Пари Сен Жермен. Самият французин пък е готов отново да работи с немския специалист. Изданието съобщава, че Тухел лично е провел разговор с халфа, за да разбере какви са плановете му и дали би бил склонен да поеме в посока Челси.

Смята се, че Ювентус е склонен да пусне халфа срещу сравнително ниска сума от само 20 милиона евро. Рабио бе привлечен на „Алианц Стейдиъм“ от ПСЖ със свободен трансфер през 2019 година. Той обаче не успя да разкрие пълния си потенциал в тима, като до момента има 129 мача, 6 гола и 6 асистенции за „старата госпожа“.