Полузащитникът на Ювентус Родриго Бентанкур заяви недвусмисленост своята лоялност към италианския шампион. Уругвайският национал беше категоричен, че изобщо не си помисля и за напускане.

21-годишният футболист не изпрати особено убедителен сезон, а се говори, че Юве планира сериозно префасониране на халфовата си линия след поредното горчиво разочарование в Шампионската лига (отпадане от Аякс в 1/4-финалите). Към Бентанкур интерес проявява Атлетико Мадрид, ала що се отнася до самия играч, неговите мисли са изцяло насочени към „бианконерите”.

„Наслаждавам се в Ювентус, те са невероятен клуб. Ако зависеше от мен, никога не бих си тръгнал. Нямам причина да го правя”, коментира Бентанкур пред „Кориере дело спорт”.

„Не знам нищо за Атлетико Мадрид. Четох разни неща из социалните мрежи, но никой нищо не ми е казвал. Доволен съм от ролята си в Ювентус, винаги се опитвам да дам моя принос.”

„Стремя се да печеля топката и да я давам на нападателите. Мисля, че миналият сезон беше позитивен за Ювентус, особено в първите му 6 месеца”, каза южноамекиранецът.

Бентанкур записа 67 мача за Юве, откакто пристигна от Бока Хуниорс през лятото на 2017 година. Дотук той има 2 гола и 3 асистенции в двата си сезона, които неизменно завършваха със скудетото.